Meriç Güvenlik / Yangın İhbar Sistemleri;

 

Genel olarak erken uyarı sistemleri, yangının üç karakteristik özelliği olan duman, ısı ve alevden birini veya birkaçını algılayarak çalışır. Yangının duman, ısı ve alev özelliklerini algılamak için üretilmiş değişik dedektör tipleri mevcuttur. Ancak bunlar tek başlarına yeterli olmayabilir ve bir arada kullanılmaları gerekebilir. Yangın ihbar sistemleri, dedektörlerinden aldığı yangın alarmını yorumlayarak çıkışlarını (söndürme sistemi, siren, telefon hattı vs.) aktif hale getiren sistemlerdir.

Yangın alarm sistemleri temelde iki kategoride üretilmekte ve uygulanmaktadır.

Konvansiyonel Sistemler,

Konvansiyonel yangın ihbar sistemleri daha çok küçük ölçekli veya noktasal adresleme ihtiyacının az olduğu açık alan uygulamalarında tercih edilmektedir. Tercih sebebi ekonomik oluşudur.

Adresli yangın ihbar sistemleri,

Adresli yangın ihbar sistemleri ise bölünmüş alanların fazla olduğu yapılar ile orta ve büyük ölçekli projelerde tercih edilmektedir. Adresli yangın alarm sistemleri içinde de adresleme teknolojilerine göre alt kategoriler bulunmaktadır.

Yangın ihbar sistemleri oteller kapalı diğer büyük alanlar çeşitli hammaddeler yarı mamul ve mamul bulunduran pamuk, plastik, ahşap, polyester kağıt vb depo, fabrika, atış alanları, yanıcı parlayıcı madde ve gaz kaçağı riski bulunan yerler ile sanayi tesislerinden evlere kadar ihtiyaç olan her mekanda can ve mal güvenliğini yangına karşı erken uyarı sağlayarak koruyan sistemlerdir. Çeşitli dedektörlerden oluşan sistemler aynı zamanda başka birkaç sisteme entegre olarakta çalışabilirler. Alarm anında havalandırmayı açabilir asansörü istenen yere getirip tekrar çalışmamasını sağlayabilir yangın söndürme sistemlerini devreye sokabilir. Bunlar gibi önlemlerin

 

Yangın Alarm Santrali
 

 

◗ EN 54-2 ve EN 54-4 standartlarına uygun

 

◗ 8 çevrime kadar genişleyebilen modüler yapı ile max.1016 adres kapasitesi

 

◗ Olay kayıtlarının anlık veya toplu olarak yazdırılabilmesini sağlayan printerlı model seçeneği

AKILLI ADRESLİ YANGIN DEDEKTÖRLERİ

Akıllı Adresli Optik Duman Dedektörü,Kısa devre İzolatörlü

Akıllı adresli optik duman dedektörleri, IR ışık saçma prensibiyle çalışan bir fotoelektrik duman hücresine sahiptir. Fotoelektrik duman hücresi; büyük partiküllü toz, sinek ve böcek gibi dış etkenlerden etkilenmeyen tasarıma sahiptir. Kısa devre izolatörü sayesinde hata oluşabilecek kısa devre durumlarında hattı izole eder.

 

Akıllı Adresli Sıcaklık Dedektörü, Kısadevre İzolatörlü

Akıllı adresli sıcaklık dedektörleri , sıcaklığa duyarlı termistör vasıtasıyla sıcaklığı algılamaktadır. Sabit sıcaklık dedektörü veya sıcaklık artış hızı dedektörü olarak çalışabilmektedir. Kısa devre izolatörü sayesinde hata oluşabilecek kısa devre durumlarında hattı izole eder..

 

Akıllı Adresli Multisensör Dedektörü,Kısa devre İzolatörlü

Akıllı adresli multisensör dedektörleri, IR ışık saçma prensibiyle çalışan bir fotoelektrik duman hücresine ve aynı zamanda sıcaklığa duyarlı termistöre sahiptir. Fotoelektrik duman hücresi, büyük partiküllü toz, sinek ve böcek gibi dış etkenlerden etkilenmeyen tasarıma sahiptir. Kısa devre izolatörü sayesinde hata oluşabilecek kısa devre durumlarında hattı izole eder.